physiotherapy

PHYSIOTHERAPY
 
GalleryHomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» Republicans bring up Kagan's record on military
Tue 29 Jun - 20:33 by gbsc226

» Not so the big guys, Odean argues.?
Tue 29 Jun - 20:30 by gbsc226

» What sexual positions are recommended?
Mon 28 Jun - 18:46 by gbsc226

» stroke patient
Mon 28 Jun - 18:41 by gbsc226

» place to purchase ceramics?
Mon 28 Jun - 16:26 by gbsc226

» aktiviti cohort 1 pd ini minggu ....
Mon 28 Jun - 16:18 by gbsc226

» hai,happy father's day
Mon 28 Jun - 13:43 by gbsc226

» positive physical sensations in the body.?
Sat 26 Jun - 18:22 by gbsc226

» petua Imam Syafie
Sat 26 Jun - 18:21 by gbsc226

Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 11 on Mon 2 Jun - 16:39
Social bookmarking
Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of physiotherapy on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of physiotherapy on your social bookmarking website
Statistics
We have 66 registered users
The newest registered user is fylflor

Our users have posted a total of 181 messages in 54 subjects
Top posters
nana@am
 
gbsc226
 
Zhai Genji
 
krazeekwan
 
my_mon
 
izham
 
iman_karmilla189
 
karan
 
AzRoY
 
luna maya
 
September 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
CalendarCalendar
Keywords
Poll
Sape Paling Best..??
Shafiq
20%
 20% [ 10 ]
krazeekwan
14%
 14% [ 7 ]
Zhai
10%
 10% [ 5 ]
Omar
12%
 12% [ 6 ]
Paan
8%
 8% [ 4 ]
Azri
8%
 8% [ 4 ]
maimon
20%
 20% [ 10 ]
Wan Hero
6%
 6% [ 3 ]
Total Votes : 49
Affiliates
free forum
 



Share | 
 

 good luck all my friends physio cohort 1

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
izham



Male
Number of posts : 10
Age : 51
Group : -1
Race : malay
Home Town : sg petani
First Name : izham
Registration date : 2009-12-17

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Sun 24 Jan - 11:45

salam,

bilangan cohort 1 dan berkurangan ( 1 dah keluar )

kisah sahabat kita yang ditangkap di genting masih belum selesai. saya berserah pada tuhan akan nasib pelajar ini.

semoga kisah malang ini menjadi pengajaran untuk semua.

memang hakikatnya apabila semakin ramai pelajar akan ada bermacam ragam dan kerenah mereka. masalah disiplin mereka memang telah menjadi perhatian semua termasuk saya. kebebasan yang saya bagi dengan harapan semua pelajar dapat mengambil keputusan yang matang (dewasa) bertindak secara matang (dewasa) tidak diguna sebaik mungkin. jika dibuat perbandingan antara pelajar cohor 1, 2 dan 3 dengan cohort 4,5 ,6,dan 7 memang berbeza. bagi yang senior group telah menampakan matang dalam bertindak dan buat keputusan, tapi tidak bagi group yang junior.

saya yakin kumpulan ini masih tercari-cari identiti yang sesuai dan akan cuba melakukan pelbagai aktiviti yang masih menampakkan kebudak-budakan. saya faham mengapa pn naziah suka berleter pada semua pelajar kerana sifat mereka yang masih kanak - kanak tadika ! (hakikatnya mereka suka lihat pn naziah berleter)
Bagi saya, sifat mereka akan menampakan ajaran yang mereka terima dari rumah (ibubapa). tingkahlaku yang baik yang ditunjukan akan mencerminkan ibubapa yang baik tapi tingkahlaku yang buruk......... ( ibubapa akan mendapat celaan dan hinaan )

Untuk dapatkan pelajar yang beretika memang payah tapi tak sukar (jika dapat berfikir dan bertindak secara orang matang). masalah ini telah mengalih perhatian semua pensyarah dari mengajar kepada urusan untuk selesaikan masalah disiplin pelajar.

kesimpulannya tiada penyelesaian yang mudah, melainkan daripada perubahan dari pelajar itu sendiri.

jalan ke syurga adalah berliku dan susah tapi jalan menujuk ke neraka amat mudah dan senang.

selamat belajar, dan bahagia di samping kawan, keluarga.

jangan lupa doa untuk ibubapa !
Back to top Go down
View user profile
nana@am

avatar

Female
Number of posts : 36
Age : 29
Group : cohort 1
Race : malay
Home Town : TAIPING/SP
First Name : no cheat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!or you will be ban
Registration date : 2008-05-27

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Thu 28 Jan - 18:00

salam untuk sma...

bg pendapat sy msalh displin dikalangan pelajar kt tk kira seniur ke juniur ke mgkin krn ketidakmatangn dn peraturan yg sedia sda tp tk penah dilaksanakn...contoh nye kt ad peraturan jk dtg lmbat tk bolh masuk exame,jk pontg tnpa sb lbh dr 2 mgu diberhentikan tau tk dapat msuk exame....tp sma ine tk pnh dikuat kuasakan...knp ad undg2 tp tk dilaksanakn...kadg2 manusia itu akn belajar tntg ksilapan yg dilakukan apbl atau stelah dihukum atau dknkn tndakan...

bab juniur main2 pulak memg bnyk cerita yg burok tlh dtg...tk minat nk belajar,bodoh sombong tak serius...bg sy bnda ne sma dtg dr diri kt sndiri...kalu rs tk minat nk belajr just berenti tk pyh buang masa...tk pyh mnyusahkan org lain,tk payh memalukan ibu bp...smpai bl kt nk main2,dgn mggunakan alasan kt tk matg...main tu boleh tp biarlah betempat...sy jg ad dngar tntg juniur chort 5 begaduh dngan juniur cohort 6..apa tu... seniur kdg2 bkn tknk tegor tp ktorg pon tk da la bagus sngt,baik sngt sm je....sekali cukup la kot nk tgor..kt sma bkn bdk2 kt sma dh dewasa dh bolh pikir baik buruknye sesuatu pkr tu...

memang jalan kesyurga beliku liku....jalan ke anex pon sm gk sbnrnya....hu hu hu

yang baik tu dtg nye dr Allah swt yg buru tu dr sy sndire manusia yg sntiasa berada dlm lealpaan jg selalu mlkukn ksilapan.... Crying or Very sad Smile
Back to top Go down
View user profile
crazy_ivan13



Male
Number of posts : 6
Age : 30
Group : cohort 2
Race : 1 malaysia
Home Town : malaysia lar
First Name : ivan
Registration date : 2010-01-23

PostSubject: sedih i...   Sat 6 Feb - 16:51

to all senior and EN IZHAM,
i very sad... few days ago i ada comment junior lack of passion to study,lepas tu banyak junior yg kutuk kita senior sombong dan belagak.. sedih.. kita nak ajak dan tegur if junior tak faham ke nuat salah... tapi di balas kutukan dari dia orang... EN IZHAM macam mana ni... i pun tak ada niat nak tolong junior lagi dalam pembelajaran dia orang
Back to top Go down
View user profile
nana@am

avatar

Female
Number of posts : 36
Age : 29
Group : cohort 1
Race : malay
Home Town : TAIPING/SP
First Name : no cheat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!or you will be ban
Registration date : 2008-05-27

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Sat 6 Feb - 23:08

salam untk semua...

buat ivan jgn putus asa teruskan lg usaha anda untk menegor mrk.....kdg merk mgkan masih belom sedar atau blom dapt hidayh lg...besabar bnyk2 k....
Back to top Go down
View user profile
izham



Male
Number of posts : 10
Age : 51
Group : -1
Race : malay
Home Town : sg petani
First Name : izham
Registration date : 2009-12-17

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Fri 12 Feb - 22:10

salam untuk semua,

dah agak lama saya tak menulis. sesungguhnya banyak peristiwa yang dah berlaku dan saya anggap semuanya dugaan dari allah yang maha mengetahui.

sebagai orang dewasa kita tak boleh putus asa dalam mendidik adik - adik kita. 4 hari sudah bilik pensyarah telah dimasuki pencuri dan kesemua PC yang ada telah hilang. laporan polis telah dibuat. teori dari polis mengatakan mungkin berpunca dari tingkap bilik 4 tidak berkunci dan polis mengesyaki mungkin berpunca dari orang dalam ...... (hanya teori dari polis dan bukan untuk menuduh). kami semua pensyarah terima kejadian ini akibat dari kelalaian pihak saya (kami!!!!) pada saya semua itu adalah harta allah, kami hanya meminjam untuk melaksanakan tugas.
Kemudahan di bilik IT pun sama juga. daripada 10 "mouse" yang ada tinggal 3 - 4 saja, yang lain telah hilang. akibatnya ramai pelajar yang tak dapat menggunakan PC.
Saya tak marah, cuma kecewa kerana semua peralatan yang ada di sch of physio adalah milik bersama. anda semua yang bayar melalui yuran belajar. kenapa perlu menyusahkan pada orang lain.
Kepada pencuri yang mencuri kami (pensyarah) tak halal akan ilmu yang telah diberi dan tunggu akan balasan yang akan menimpa pada yang mencuri (bala akan timpa ibu @ bapa @ adak beradik yang lain)

inilah generasi yang ada. kebaikan yang diberi tapi balasannya.............

jika dilihat secara mikronya, semuanya berpunca dari didikan ibubapa di rumah. baik ibubapa maka baik juga bakanya. (jika mencuri, maka ibubapanya pencuri juga.) begitulah hakikatnya , anak - anak sebagai cermin memperlihatkan keperibadian kedua ibubapanya !!!!

saya yakin semua dapat melihat peristiwa yang dah berlaku. anda semua tak tahu bagaimana kisah rakan rakan anda yang telah tersalah pilih laluan yang salah.....

saya tahu apa yang berlaku dan kesal kerana ramai tidak menggunakan wisdom and make a wise decision. bila dah berlaku baru menyesal, (tak dapat saya nak tolong lagi.)

kepada pelajar junior dan senior anda semua patut belajar dari kesilapan. hakikatnya anda semua tidak malu untuk buat kejahatan ( menipu lecturer bila tak datang class, ponteng class, mencuri, tak sembahyang dan ......) tapi yang peliknya anda semua amat malu untuk buat kebaikan, menegur rakan jika mereka buat kesilapan. (pelajar yang suka buat kebajikan akan dipandang sinis oleh rakan yang lain)

saya cuba tak menegur secara serius kerana ia akan lukakan hati. saya lebih suka menegur secara berjenaka yang punyai maksud tersirat (bagi yang mahu berfikir!)

saya cuba untuk tidak menengking, tidak merotan atau menghalau keluar dari bilik kuliah kerana pada saya ia tak berhikmah. (walaupun hati ini luka dan kecewa!!!!)

kepada pelajar yang dalam klinikal, bercuti tahun baru cina dan dalam cuti semester saya ucapkan semoga maju jaya dan jika panjang umur kita jumpa lagi.

kepada pelajar kaum cina, saya ucapkan selamat menyambut tahun baru cina.


izham zain.
Back to top Go down
View user profile
crazy_ivan13



Male
Number of posts : 6
Age : 30
Group : cohort 2
Race : 1 malaysia
Home Town : malaysia lar
First Name : ivan
Registration date : 2010-01-23

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Sat 13 Feb - 13:02

thx en. izham... i seorang je cina kat sini... haha... haiz.. masa i kat college i always tegur semua kawan tuk tutup tingkap... cos takot benda ke computer kena curi.. tak sabar sabar i nak balik college, rindu kawan, senior dan lecterur... miss you all
Back to top Go down
View user profile
nana@am

avatar

Female
Number of posts : 36
Age : 29
Group : cohort 1
Race : malay
Home Town : TAIPING/SP
First Name : no cheat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!or you will be ban
Registration date : 2008-05-27

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Sun 21 Feb - 22:00

salam untuk semua

kpd en izham sbr lah di atas yg belaku...sesunggung nya Allah sntiasa bsm org2 yg sbr....
Back to top Go down
View user profile
nana@am

avatar

Female
Number of posts : 36
Age : 29
Group : cohort 1
Race : malay
Home Town : TAIPING/SP
First Name : no cheat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!or you will be ban
Registration date : 2008-05-27

PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   Thu 25 Feb - 18:50

assalamualaikum.....

dikesempatan ine sy ingin mengucapkan selamat menyambut maulidur rasul pd esok hr yakni hr jumaat.....semoga kita dpt sama2 menghayati juga mengamalkan sunnah yg di tinggalkn oleh Nabi junjungan kita ....perbanyakkan lah selawat keatas rasul juga sentiasa mengamalkan sunnah Nya...semoga kita mendapat syafaat dariNya di duia dan ahirat.

kepada semua teman2 seperjuangan physio cohort 1 selamat menduduki peperiksaan akhir untk sem 7.semoga kt sma dpt mnjawab dengn baik jg sempurna dan mendapat keputusan yg cermerlang dan semoga kt semua lulus dlm sma matapelajaran,insyallah....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: good luck all my friends physio cohort 1   

Back to top Go down
 
good luck all my friends physio cohort 1
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Good luck panic buyers
» SEC good luck with your Investor education workshop!!!
» What Are The Good Reasons to Invest in Odel ?
» Good news about the economy
» Looking for good cheap stocks with a good return

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
physiotherapy :: Dedikasi (Ucapan Untuk Teman)-
Jump to: